dodano: 2017-12-15 13:29:49 edycja: 2017-12-15 14:14:56 autor: 32 odsłon: 3358

Wariacje na temat świąt... :)

Paszteciki można nadziewać czym  dusza zapragnie: tradycyjnym  mięsem mielonym (takim jak na  pasztet), pieczarkami z cebulką czy boczkiem. Kluczem do sukcesu jest  ciasto: mięciutkie, wyrośnięte, lekko  chrupiące na wierzchu. Nasze były nadziewane tradycyjnie, świątecznie, posypane sezamem  i zapewniam Was, że sam farsz też smakuje smakowicie i szkoda było niektórym czasu aby czekać z jedzeniem :).

 

Dzięki uprzejmości pani Joanny Terebeckiej uczniowie klasy VII mogli tym razem zmierzyć się z ciastem drożdżowym. Tradycji stało się zadość, paszteciki smakowały pysznie a pachniały jeszcze lepiej. Wesołych i smakowitych dni - klasa VII poleca się na święta :)



15 grudnia 2017r. 15 grudnia 2017r. 32 3358