loading...

dla uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum  w Reptowie

Znalezione obrazy dla zapytania spółdzielnia socjalna miedwie 

 

2020 / 2021

 

WAŻNA INFORMACJA Znalezione obrazy dla zapytania stołówka szkolna

 

Niezgłoszona nieobecność na posiłku nie podlega zwrotowi.

Rezygnacja z obiadów tylko po wcześniejszym zgłoszeniu.

 

 

 

 

 

 

ZAPRASZAMY NA OBIADY SZKOLNE  OD 14 WRZEŚNIA 2020

 

Od 14 września 2020 dostarczane będą obiady:

 

- obiad dwudaniowy w cenie 12 zł

- zupa 4 zł

- drugie danie 8 zł

Jest możliwość wykupienia samej zupy lub drugiego dania

 


 

1. Opłatę za obiady prosimy dokonywać przelewem bankowym do 10-go każdego miesiąca, natomiast w miesiącu wrześniu 2020 do 20-go

2. Numer konta, na który należy dokonywać opłat za posiłki –

Spółdzielnia Socjalna „Miedwie”

Reptowo 96A

73-108 Kobylanka

35 1020 4812 0000 0602 0138 0039

 

3. W tytule przelewu prosimy podać – obiady za miesiąc …., nazwisko i imię ucznia, klasa i szkoła.

4. Wysokość miesięcznej opłaty za obiady liczymy mnożąc cenę jednostkową obiadu przez ilość dni żywieniowych w miesiącu.

5. Opiekun zobowiązany jest dostarczyć KARTĘ ZGŁOSZENIA DZIECKA NA OBIADY.

 

6. Obiad można odwołać najpóźniej do godziny 9:00 w dniu nieobecności wysyłając wiadomość SMS pod numerem 515586601, 535 560 505 lub mailowo na adres miedwiespoldzielnia@gmail.com. W przypadku braku zgłoszenia zostanie naliczona opłata za każdy przygotowany posiłek zgodnie z obowiązującą stawką dzienną.

 

 

 

 

 


Znalezione obrazy dla zapytania stołówka szkolna

 

MENU:  19 - 23 październik

PONIEDZIAŁEK

Indyk w warzywach(składniki: mięso z indyka, brokuły, fasolka szparagowa, marchew, cebula, pietruszka, mąka pszenna, pieprz, sól), ryż 250g

Zupa z czerwonej soczewicy(czerwona soczewica, marchew, ziemniaki, pietruszka seler) 350ml

Kompot owocowy 200ml

WTOREK

Krupnik(składniki: bulion drobiowy, kasza jęczmienna, ziemniaki,włoszczyzna – marchew, seler, pietruszka, por;   przyprawy: sól, pieprz, marchew, pasternak, cebula, seler, por, natka pietruszki, szczypiorek, ryż) 350 ml

Naleśniki z dżemem(maka pszenna, jajko, mleko, dżem owocowy) 150g

kompot owocowy 200m

ŚRODA

Kurczak pieczony (składniki: kurczak, olej, przyprawy: sól, pieprz, marchew, pasternak, cebula, seler, por, natka pietruszki, szczypiorek) 100g ziemniaki  150g,surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i marchewki(składniki: biała kapusta, marchew  , olej: sól, pieprz, cukier) 50g

Zupa pomidorowa z ryżem( składniki: przecier pomidorowy, ryż, włoszczyzna – marchew, seler, pietruszka, por;   przyprawy: sól, pieprz, marchew, pasternak, cebula, seler, por, natka pietruszki, szczypiorek) 350 ml, kompot owocowy200ml

CZWARTEK

Zupa jarzynowa – (składniki:  bulion, ziemniaki, kalafior, fasolka szparagowa, włoszczyzna – marchew, seler, pietruszka, por;   przyprawy: sól, pieprz, marchew, pasternak, cebula, seler, por, natka pietruszki, szczypiorek) 350 ml

Kotlet mielony ( mięso wieprzowe,  olej, przyprawy: sól, pieprz, marchew, pasternak, cebula, seler, por, natka pietruszki, szczypiorek, brokuł, fasolka ) 100g, ziemniaki150g, surówka z marchewki i jabłka (jabłko, marchew, olej rzepakowy , sol, pieprz) ,

kompot owocowy200ml

PIĄTEK

Makaron z serem twarogowym i sosem truskawkowym (ser twarogowy, mąka pszenna, jajka olej rzepakowy , sól, pieprz, truskawki)200g

Zupa ogórkowa (składniki: ogórek kiszony, ziemniaki, włoszczyzna – marchew, seler, pietruszka, por;   przyprawy: sól, pieprz, marchew, pasternak, cebula, seler, por, natka pietruszki, szczypiorek, śmietana) 350 ml

kompot owocowy 200ml

 

Cyfry określające rodzaj alergenu, mogący uczulać umieszczone są

w cotygodniowych jadłospisach, obok potraw:

 

1.Produkt zawierają gluten

 2.Produkt zawiera jaja

3. Produkt zawiera ryby

4. Produkt zawiera orzechy

5. Produkt zawiera migdały

6. Produkt zawiera soję i produkty pochodne

7.Produkt zawiera mleko i produkty pochodne

8. Produkt zawiera seler i produkty pochodne

9. Produkt zawiera gorczycę i produkty pochodne

10. Produkt zawiera nasiona sezamu i produkty pochodne 

 



 

Na życzenie klienta podajemy skład i wartość energetyczną potraw

 

Normy kaloryczności obiadów:

 

  • dzieci do 6 lat: 420
  • dzieci 7- 9 lat: 540
  • chłopcy 10-12lat: 720
  • dziewczęta 10-12 lat: 630
  • dziewczęta 13-15lat: 720
  • chłopcy 13-15 lat: 1050

  • ZAPRASZAMY

    08 września 133
  • GÓRA GROSZA - pomagajmy !!!

    26 listopada 2018r. 2364 23
  • Wariacje na temat świąt... :)

    15 grudnia 2017r. 1971 36
  • Gotowanie z pasją

    14 marca 2017r. 1851 19
  • Święto Pań na słodko... :)

    Przez żołądek do serca kobiety.....??  Przepis na udany dzień - propozycja panów z klasy V

    09 marca 2016r. 2711 34
  • Nie zadzieraj z kucharzem... :)

    Opowieść o tym, jak zrobić pizzę będąc w I klasie...

    18 lutego 2016r. 2981 57
  • Pieczenie pierników - klasa II

    Ale sie działo .....

    18 stycznia 2016r. 2016 31
  • Świąteczne pierniki...

    Święta Bożego Narodzenia to dobry czas aby pomyśleć o niespodziankach dla bliskich osób.

    03 stycznia 2016r. 2554 14
  • 16 grudnia 2015r. 5 dni temu, 2020-10-21 1 6878 Drukuj

    Bądź na bieżąco

    Telefon:

    Adres:

    Szkoła Podstawowa w Reptowie
    Reptowo 96 A
    73 - 108 Kobylanka
    w. zachodniopomorskie

    2015 - 2020 © Wszelkie Prawa Zastrzeżone

    projektowanie, design, stron www, design,branding, projektowanie logo, aplikacje mobilne

    do góry